Нападателят на английския шампион Челси Дидие Дрогба по всяка вероятност ще се завърне в бившия си клуб Марсилия през лятото. Босовете на френския тим ще се опитат да привлекат национала на Кот д’Ивоар и дори оценяват шансовете си за това като добри, след като Челси взе Фернандо Торес от Ливърпул.

“Марсилия ще се опита да убеди Дрогба да се върне, но неговата заплата може да се окаже проблем. Двете страни трябва да водят задълбочени преговори именно за възнаграждението”, споделя източник на британското издание ”Daily Express”.

Дидие Дрогба пристигна на “Стамфорд Бридж” през лятото на 2004 година именно от тима на Марсилия, който получи тогава 37 милиона евро за него. В Челси нападателят печели по 150 000 евро седмично, което е твърде много за френския гранд.

В същото време стана ясно, че Дрогба със сигурност ще бъде продаден през лятото, та дори и да не е на Марсилия. Той е попаднал в списъка с играчи, от които Челси иска да се освободи, а сред тях освен Дрогба са още Флоран Малуда и Юри Жирков. /БЛИЦ