Нападателят от Кот дИвоар Сейду Думбия спаси ЦСКА (Москва) от загуба за втори път тази седмица. След като в сряда се разписа на два пъти за 2:2 с Лил, сега африканецът бе точен за равенството 1:1 като гост на Ростов в мач от 24 кръг на руската Премиер лига.
 
Ремито е подобрение в представянето на “армейците” след поражението с 0:4 от Динамо (Москва) преди седмица. ЦСКА има само една победа в последните си 7 мача, а столичният тим не познава успеха в Ростов на Дон от 2006 г., когато се наложи с 2:1.
 
Ростов, където Христо Стоичков е съветник на президента, откри резултата още в 5-ата минута чрез Дмитрий Круглов. Александър Гацкан стреля опасно от фаул, Владимир Габулов успя да парира удара му, но Круглов бе точен при добавката.
 
В 65-ата минута Сейду Думбия вкара изравнителното попадение. Африканецът се възползва от грешка в защитата на домакините, преодоля Стипе Плетикоса и от малък ъгъл прати топката във вратата.
 
ЦСКА (Москва) не успя да стигне до своята победа № 1000, но със спечелената точка оглави еднолично класирането с 27 пункта. На една точка отзад е Зенит, който по-късно днес играе с Рубин. Ростов е 13-и с 22 точки./БЛИЦ