Бразилия победи с 1:0 Колумбия в контролна среща, която бе дебют на новия селекционер Карлос Дунга. Двубоят се игра в Маями, а успехът дойде с късен гол на Неймар.

И двата тима извадиха почти най-добрите си състави, като от едната страна бяха Неймар, Оскар и Давид Луис, а отсреща Хамес Родригес, Куадрадо. Радамел Фалкао пък се появи като резерва.

Почти цяло второ полувреме колумбийците играха с човек по-малко след червен картон на Хуан Куадрадо. Мачът беше повторение на четвъртфинала от Мондиал 2014, който бразилците спечелиха с 2:1.

Колумбийците явно жадуваха за реванш и до почивката играта беше накъсвана многократно от груби нарушения на футболисти и от двата отбора. Канадският рефер Дейв Гантар трудно успяваше да смогне с показването на жълти картони, а в началото на второто полувреме не се поколеба да изгони Куадрадо за остро влизане в краката на Неймар.

Петкратните световни шампиони пропуснаха няколко положения, но в 83-ата минута Неймар майсторски вкара топката във вратата от фаул и донесе успеха на Бразилия.