Националният селекционер на Бразилия Карлош Дунга обяви, че със сигурност напуска поста след края на Мондиал 2010 и резултатите от световното първенство в ЮАР няма да повлияят на решението му.

“Нищо няма да промени мнението ми, дори и спечелването на световната титла. Договорът ми с бразилската федерация свършва след Мондиал 2010”, заяви Дунга.

“Знам, че следващото световно първенство ще бъде в Бразилия, но няма сила на света, която да ме накара да променя решението си. За мен е чест да бъда на най-желания пост в световния футбол. Това е истинска привилегия”, допълни капитанът на тима на “селесао”, спечелил световната титла през 1994 г.

“Това обаче е една от най-изтощителните работи. Напрежението е огромно, не само за мен, но и за моето семейство. Четири години на поста са ми напълно достатъчни. Научих много, но все още имам да уча. Ще продължа да бъда треньор, но на клубно ниво”, заяви Дунга, който пое Бразилия на 24 юли 2006 г. и изведе тима до триумф на Копа Америка през 2007 г. и до спечелването на купата на Конфедерациите през 2009 г./БЛИЦ