Германският шампион Байерн доминира в Бундеслигата и това не е изненада за футболните специалисти и фенове. Голям принос за това имат крилата Дъглас Коста и Кингсли Коман, които не трябва да се страхуват от сравнение с контузените звезда на баварците Франк Рибери и Ариен Робен. Коста бе взет това лято от Шахтьор (Донецк) за 30 милиона евро, а Коман пристигна от Ювентус под наем.

В последните години често се е дискутирало за зависимостта на Байерн от Рибери и Робен, Понякога французинът е бил извън игра, а друг път холандецът е бил контузен, но най-често, както и в момента двамата са липсвали на баварците.

От началото на сезона в отсъствието на дуета Робери (Робен и Рибери) в редиците на Байерн по крилата вече блести дуото КоКо (Коста и Коман). Вторите двама дори имат предимство пред французина и холандеца, ако се направи сравнение с техните първи мачове за баварците.

Дъглас Коста вече има 10 асистенции и 1 гол в първите си 7 мача за Байерн, Рибери направи само един голов пас и вкара един гол в началото, когато пристигна в Мюнхен. Бразилецът обаче отстъпва като ефективност на французина, тъй като вкара първия си гол за Байерн след 26 опита с удари към противниковата врата, а Рибери бе направил това само след 13 опита. Куриозното е, че и двамата са записали по 588 минути в първите си 7 мача за тима.

Кингсли Коман пък е по-прецизен в пасовете си като дясно крило от Ариен Робен. За сравнението са използвани първите три срещи на двамата с екипа на Байерн. Французинът не е намирал съотборниците си при 14,1% от опитите си за подаване, докато за Робен са били 20%. Ефективността на Коман също е по-добра, тъй като има 2 гола и 1 асистенция, а холандецът е записал 2 голови подавания за същия период.

Най-вероятно треньорът Хосеп Гуардиола ще има проблем, когато Рибери и Робен се възстановят. Тогава испанецът ще има лукса да избира между четири много добри футболисти по крилата.