Изхвърленият от футбола за 10 месеца заради залози Сандро Тонали все пак може да играе за Нюкасъл в предстоящия мач срещу Уулвърхемптън през уикенда.

23-годишният италианец няма право да играе до месец август 2024 г., но дупка в правилника може да му позволи да излезе в мача срещу „вълците“.

Наказанието на Тонали беше обявено в четвъртък, но все още не е официално подпечатано от италианските власти. Това може да се случи до края на деня, но за момента ратифициран документ за санкцията на халфа не е пристигнал в офисите на „свраките“.

„В клуба няма документ от Италия, който официално потвърждава наказанието на Сандро Тонали. Има голяма възможност той да бъде на разположение за мача срещу Уулвърхемптън, въпреки че само няколко стъпки са нужни, за да влезе в сила отстраняването му от игра“, заяви мениджърът на Нюкасъл Еди Хау.

„Сандро се представя много добре в тренировките и се държи много добре, въпреки че за него постоянно се говори в медиите. В клуба сме разочаровани, че няма да може да разчитаме на него до началото на следващия сезон“, допълни 45-годишният специалист.

Спирането на състезателните права на Сандро Тонали за 10 месеца заради участието му в залози на футболни мачове не означава, че той няма право да тренира с Нюкасъл и да участва в приятелски мачове.