Ювентус победи Милан с 2:1 в голямото дерби от 28-ия кръг на италианската Серия „А”.  Старата госпожа спечели мача с огромна доза късмет и съдийска помощ и с дузпа в последната минута. Това беше 31-а поред домакинска победа в калчото за Юве. „Бианконерите“ увеличиха аванса си на върха в класирането до 11 т. пред втория Рома, Наполи е трети с 57. Милан остава седми с 50 т. 

Домакините поведоха след половин час игра, когато Мехди Бенатия пое една атака от своята половина и след двойно подаване с Дани Алвес разстреля отличния Донарума с удар от границата на вратарското поле за 1:0.

Отговорът на Милан обаче не закъсня и само 13 минути по-късно Жерар Деуфеу намери с прецизен пас Карлос Бака и колумбиецът изравни резултата със своя четвърти гол в последните си три мача – 1:1. 

Скоро след почивката Донарума изби коварен шут в напречната греда. 

В 73-ата минута 18-годишният вратар на гостите се отличи с нови две страхотни намеси, след като първо отрази силен изстрел на Сами Кедира, а после и акробатичен удар на Гонсало Игуаин. В 90-ата минута Хосе Соса бе изгонен, след като набързо си заработи два жълти картона и остави Милан с човек по-малко на терена. 

Развръзката дойде в последната минута от даденото продължение на мача. Резервата Стефан Лихщайнер опита центриране, което срещна ръката на Де Шилио и арбитърът Давиде Маса посочи „бялата точка“ – дузпа за Юве! С изпълнението се нагърби Пауло Дибала, който не сгреши и оформи крайното 2:1.


 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"