Буркина Фасо надви Габон със 7:6 след изпълнение на дузпи и е първият 1/4-финалист за Купата на африканските нации в Камерун. В редовното време двата тима завършиха 1:1, а в продълженията не успяха да си вкарат още голове. Бертранд Траоре (28) даде аванс на "жребците", но в първата минута от добавеното време Адама Гира си вкара автогол и прати мача в продължения. При дузпите футболистите на Буркина Фасо имаха повече късмет и продължават напред.

Нападателят на Астън Вила Бертранд Траоре първо пропусна дузпа в 18-ата минута, но десет минути по-късно изведе Буркина Фасо напред в резултата след асистенция на Данго Оуатара. До края на първата част „черните пантери“ така и не успяха да отвърнат на удара и да изравнят.

След почивката Габон остана в намален състав, след като в 67-ата минута Сидни Обиса бе изгонен след втори жълт и червен картон. Това допълнително затрудни задачата на габонците, които все пак намериха сили за изравнително попадение в добавеното време, когато Адама Гира си вкара автогол.

В продълженията не се стигна до нови попадения, а при дузпите Густаво Сангаре и Абдул Тапсоба пропуснаха от Буркина Фасо. Халфът на Цървена звезда Гелор Канга, Янис Япенде и Лойд Палун бяха грешниците за Габон, който напусна надпреварата.