Австралия победи Перу с 5:4 след изпълнение на дузпи в междуконтиненталния плейоф и е предпоследният отбор, който си осигури участие на Световното първенство по футбол в Катар от 21 ноември до 18 декември.

В редовното време играната в катарския град Ал Раян среща завърши 0:0, а при ударите от бялата точка само Мартин Бойл от "кенгурата" пропусна. Луис Адвинкула от Перу уцели гредата, а появилият се специално за дузпите Андрю Редмейн спаси удара на Алекс Валера и класира австралийците за Мондиал 2022.

На шампионата на планетата Австралия е в група "D", където ще има за съперници световния шампион Франция, Дания и Тунис. Още в първия си мач "кенгурата" ще се изправят срещу "петлите" на Дидие Дешан.

Перу стигна до решителния двубой, след като зае пето място в квалификациите в зона КОНМЕБОЛ. "Инките" финишираха след тимовете на Бразилия, Аржентина, Уругвай и Еквадор, които си извоюваха директни визи за финалите в Катар. В същото време австралийците мина през цели четири етапа, включително победа с 2:1 над ОАЕ преди седмица.