Шампионът на Белгия Генк победи у дома израелския първенец Макаби (Хайфа) с 2:1 в среща-реванш от плейофите на Шампионската лига. Белгийците бяха загубили първия мач със същия резултат и се стигна до продължения и дузпи. При тях играчите на Генк бяха по точки и след 4:1 се класираха за групите на Шампионската лига. Макаби Хайфа пък продължава в груповата фаза на другия турнир Лига Европа.

Мачът бе изключително интересен, като и трите гола паднаха през първото полувреме в рамките на 6 минути. Домакините успяха да открият резултата след гол на Йеле Восен в 35-ата минута, но само 120-секунди по-късно Еял Голаса успя да възстанови статуквото за 1:1. Радостта на гостите не трая дълго и в 41-ата минута Томас Буфел изправи трибуните на крака след гола си за 2:1.

През второто полувреме играчите на Генк продължиха да натискат, но нито те, нито гостите от Хайфа успяха да вкарат гол, който да предотврати продълженията. И в добавените 30 минути от две продължения по 15 минути попадение не падна, за да се стигне до рулетката на дузпите. При тях по-точни бяха домакините, чийто унгарски страж Ласло Кьотелеш улови първите два удара на играчи от Макаби, а никой от неговите съотборници не пропусна. Така Генк спечели с 4:1 след ударите от бялата точка и се класира за групите на Шампионската лига, а Макаби (Хайфа) отпадна, но ще играе в груповата фаза на Лига Европа.

ГЕНК - Макаби (Хайфа) 2:1
(общ резултат 3:3 и 4:1 след изпълнение на дузпи)
1:0 Йеле Фосен (35), 1:1 Еял Голаса (37), 2:1 Томас Буфел (41)


Головете от редовното време

Изпълнението на дузпите