ПСЖ победи гостуващия Олимпик (Лион) с 2:0 в среща от шестия кръг на Лига 1 и продължава да е единственият тим във френския елит с пълен актив от точки. Победата за домакините дойде след два автогола на Марсело в 75-ата минута и Жереми Морел в 86-ата минута. Межди тях в 79-ата минута Единсон Кавани пропусна дузпа.

Парижани очаквано доминираха на своя „Парк де Пренс” с атомното си трио в атака – Единсон Кавани, Неймар и Килиан Мбапе, подпомагани активно от германския плеймейкър Юлиан Дракслер.

В 15-ата минута Неймар можеше да отбележи гол директно от корнер. Бразилецът центрира остро към първата греда, но вратарят Антони Лопеш спаси, правейки го и в 44-ата минута след нов удар на бразилеца.

След почивката в 57-ата минута Неймар изпълни пряк свободен удар, но Лопеш отново показа отличен рефлекс и отрази топката. Десет минути след това Тиаго Силва се наложи да чисти пред голлинията на вратата на домакините след удар с глава на Мемфис Депай, а секунди след това страхотен удар на Танги Ндомбеле топката се отби от напречната греда. В 69-ата минута Марсело отправи удар с глава отблизо, но вратарят на домакините Ареола спаси.

В 75-ата минута ПСЖ откри резултата, след като Джовани Ло Селсо финтира защитник на аутлинията и центрира остро в наказателното поле, а Марсело засече топката в собствената си врата за 1:0. Три минути след това домакините получиха и дузпа за нарушение на Менди срещу Килиан Мбапе, но Кавани пропусна от бялата точка, след като Лопеш спаси удара му, а и гредата след това помогна.

Четири минути преди края Мбапе бе изведен зад защитата, ударът му бе спасен от вратаря Лопеш, но топката срещна тялото на Морел и влезе в мрежата за крайното 2:0.

След шестия си пореден успех в първенството ПСЖ е лидер с 18 точки. „Хлапетата” записаха първа загуба и са пети с 11 точки.