Слабият старт на Аржентина на Копа Америка (загуба и равенство) и възможността Меси и компания да не продължат към 1/4-финалите е основна тема, не само в местните, но и в световните медии в последните дни.

Това със сигурност ще се случи при загуба, но сред най-вероятните варианти е победа над Катар (22:00 часа тази вечер), като има възможност това да се случи и при равенство.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Аржентинците спорят с Перу и Япония (или Еквадор) за две места, като азиатците играят в 2:00 часа след полунощ във вторник (25 юни).

При победи на Аржентина и Япония, двата тима, заедно с Перу, ще са с по 4 точки, след което започват сметките. Аржентинците могат да си позволят победа само с 1 гол, при което головата им разлика ще бъде -1, а тази на Перу е -3, при което мачът на Япония е без значение.

Какво обаче ще се случи, ако Аржентина не победи, а завърши при равенство с Катар? Тогава Меси и компания остават след домакина на следващия Мондиал, но може да получат помощ от Колумбия. Ако колумбийците бият Парагвай с три или повече гола, тогава Катар ще е номер 2 в класирането, а Аржентина трета по голова разлика. Тогава ще е важно Япония и Еквадор да не излъчат победител.

Така Перу ще оглави класирането при третите с 4 точки, Аржентина ще е втора с 2 точки и голова разлика -2, а Япония ще е трета с две точки и -3 голова разлика.

Ето критериите при равен брой точки в груповата фаза на Копа Америка и в битката на най-добрите трети.

1. Голова разлика
2. Брой отбелязани голове
3. При равни показатели се тегли жребий

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019