Реджина се класира за плейофите за място в италианската Серия „А“, след като в последния си мач от редовния сезон постигна успех с 1:0 над Асколи. Единственото попадение падна в четвъртата минута на добавеното време. Негов автор стана Луиджи Каното, който се възползва от асистенция на Андрей Гълъбинов.

Българският нападател започна мача като резерва и в 79-ата минута се появи в игра на мястото на Давид Стрелец. С този успех Реджина, начело с треньора Филипо Индзаги, се класира на седмо място в крайното класиране на редовния сезон и си спечели място в плейофите за промоция в елита.

В битката за място в Серия „А“ ще участва още един български национал. Венеция, където играе Петко Христов, завърши на осма позиция, въпреки че загуби с 1:2 при гостуването си на Парма. Родният защитник не взе участие в двубоя заради наказание за натрупани картони.

Както е известно, директна промоция в Серия „А“ печелят Фрозиноне и Дженоа, които завършиха на първите две места в редовния сезон на Серия „Б“. За третото място, даващо право на участие в елита, ще спорят отборите, заели позициите от трета до осма. Това са Бари, Парма, Каляри, Зюдтирол, Реджина и Венеция.