Две неприятни новини разтърсиха футболна Европа през последните дни. Най-напред в събота защитникът на Манчестър Юнайтед Виктор Линдельоф беше сменен при гостуването на Норич заради тежест в гърдите, затруднено дишане и учестен пулс. Шведът отстъпи мястото си на Ерик Баи, а „червените дяволи“ измъкнаха победата на „Кяроу Роуд“ с 1:0.

 Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

„Пулсът му беше доста по-висок от нормалното в продължение на десетина минути“, пишат английските медии. В съблекалнята обаче всичко се е успокоило и не се е налагало Виктор да бъде откаран спешно в болница. При направените прегледи на другия ден не са открити никакви здравословни проблеми на шведа.

Същевременно полузащитникът на Наполи Пьотър Жиелински също беше сменен в игра преди края на мача. Полякът напусна терена при загубата от Емполи (0:1) още в 19-ата минута вчера. Той отиде до тъчлинията и махна към треньорския екип, че иска да бъде сменен, сочейки гърдите си. Смяната му беше извършена веднага и мястото му зае Лоренцо Инсиние.

 „Жиелински излезе от игра заради със затруднено дишане. Тестовете, на които се подложи, дадоха отрицателни резултати“, се казва в изявлението на Наполи.

Полският футболист ще бъде под наблюдението на лекарския екип на италианския отбор в следващите няколко дни.