Насилието по аржентинските стадиони взе нови две жертви, след като бой между феновете на фаворита за титлата Уракан се сбиха и в резултат на това има двама загинали и двама ранени.

Сбиването между враждуващи фракции от привърженици на тима започна на почивката при победата с 3:0 над Арсенал Саранди и се пренесе по улиците около стадион “Парке Партисиос” след мача. В схватките са използвани огнестрелни и хладни оръжия.
 
“Биеха и се пред входа на болницата, но когато чухме изстрели се обадихме на полицията”, заяви управителят на местната клиника “Пена” Хорхе Билесио.
 
“Първата група от пострадали, всички между 28 и 30 години, пристигнаха в неделя вечерта около 9,30 часа, единият бе с куршум в близост до сърцето и почина впоследствие, заяви дежурният лекар – доктор Анхела Тоскано. – Друг пациент с рана в гърдите бе опериран, но също почина.”
 
Тя допълни, че мъж с прободна рана е в критично състояние. Тоскано обяви, че някои пострадали са напуснали болницата след получената помощ, сред тях е имало човек с рана на главата и друг със счупен крак.
 
Младият тим на Уракан е явление в първенството на Аржентина през този сезон с практикуването на красив нападателен футбол. Отборът може да се окаже на крачка от спечелването на втора титла в историята си, ако през уикенда победа Велес Сарсфийлд.
 
Неофициалната организация “Нека спасим футбола”, която води кампания срещу насилието по стадионите е публикувала на своята интернет страница (www.salvemosalfutbol.org) списък с имената на 236 души, които са загубили живота си в инциденти свързани с футбола в страната от 1924 г. насам.