Нападателят Роберт Левандовски и вратарят Мануел Нойер от Байерн, както и селекционерът на националния отбор на Чили Хорхе Сампаоли получиха признания от Международната федерация по футболна история и стасистика (IFFHS).

Полският голмайстор на Байерн Левандовски бе определен за голмайстор №1 на 2015 година. В класацията на IFFHS се включват попадения, отбелязани за националния тим и клубния отбор само в международни срещи. Така полякът е първи с 11 попадения за Полша и също толкова за баварците в Шампионска лига. След него в челната тройка се нареждат нападателят Ахмед Халил с 20 гола (14 за клубния тим Ал Ахли и 6 за ОАЕ) и Кристиано Роналдо с 19 попадения (3 за Реал (Мадрид) и 16 за Португалия).

Мануел Нойе пък е най-добър вратар за 2015 година. Германският национал е начело в тази класация за трета поредна година, като този път печели със 188 точки. След стража на Байерн се нареждат италианският национал Джанлуиджи Буфон от Ювентус със 78 точки и чилийският национал Клаудио Браво от Барселона с 45 точки.

Селекционерът на Чили Хорхе Сампаоли е най-добрият треньор за 2015 година, събирайки 136 точки. Той изведе чилийците до титлата в турнира Копа Америка миналото лято. Втори е селекционерът на световния шампион Германияа Йоахим Льов с 57 точки, а третото място е за селекционерът на Англия Рой Ходжсън с 46 точки.