Лидерът в Бундеслигата Байерн може да остане без двама от основните си играчи за предстоящото гостуване в Гелзенкирхен на Шалке 04. Участието на нападателя Марио Гомес и на защитника Даниел ван Буйтен в двубоя е под въпрос.
 
Двамата играчи получиха контузии и бяха заменени принудително при победата с 2:0 над Виляреал в Шампионската лига. Гомес, роден на 10 юли 1985 г., получи разтежение в слабините и бе сменен на почивката. 33-годишният белгиец пък напусна терена в 22-ата минута с болки в ахилеса.
 
И двете контузии са повторение на стари травми. Марио Гомес не игра за Германия в евроквалификацията с Австрия и контролата с Полша заради проблем в слабините. Ван Буйтен също пропусна мачове на Белгия заради болки в ахилесите.
 
Според лекаря на Байерн - Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, и двамата футболисти няма да отсъстват дълго от игра. Той обаче не се нае да прогнозира дали те ще играят срещу Шалке 04 в неделя.
 
Както е известно, баварците не могат да разчитат на Ариен Робен. Холандецът е с болки в кръста и лекарите не се наемат с точна дата на завръщането му на терена. С контузии са и хърватите Ивица Олич и Даниел Пранич.
 
Байерн е лидер в класирането на Бундеслигата с четири победи от пет мача, докато Шалке 04 е на шесто място с три победи и две загуби. Двубоят между двата тима се очаква с интерес, тъй като това ще бъде първата поява на Мануел Нойер на вратата на баварците срещу бившия му клуб./БЛИЦ