Звездите на националния отбор на Швейцария Александър Фрай и Марко Щрелер последваха колегата си Димитър Бербатов. Двамата швейцарци се оттеглиха от представителния тим на страната си. Те разкриха, че основната причина за решението им са постоянните критики от страна на феновете. Както е известно, Митко бе постоянно критикуван, докато играеше за България, след което той сложи край на кариерата си в "А" тима.
 
Отказването на съотборниците в Базел ще им попречи да играят в европейската квалификация с Англия на “Уембли” на 4 юни. Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд обяви, че приема решението на Фрай и Щрелер.
 
Преди това Александър Фрай бе обявил, че ще напусне националния отбор след мача с Англия. 31-годишният нападател игра на две световни и две европейски първенства. Той има 42 гола в 84 мача за Швейцария.
 
29-годишният Щрелер има 12 попадения в 37 срещи за националния отбор, но не попадна в състава на Отмар Хицфелд за световното първенство в ЮАР през миналата година заради контузия.
 
Отказването на двамата опитни нападатели ще накара Хицфелд да залага на двама младоци – 22-годишният Ерен Дердийок от Байер (Леверкузен) и година по-младият Марио Гавранович от Шалке 04. Дердийок дебютира през 2008 г. срещу Англия на “Уембли”, докато Гавранович изигра първия си мач за Швейцария на 26 март срещу България (0:0)./БЛИЦ