Двата големи гранда на аржентинския футбол Бока Хуниорс и Ривър Плейт направиха зрелищно равенство 2:2 на „Ла Бомбонера“ в първия мача помежду им от финала за трофея в турнира Копа Либертадорес. Припомняме, че срещата бе преместена с 23 часа напред поради силния дъжд и наводнения терен на „Ла Бомбонера“ в съботния ден.

Съперниците за първи път в историята си оспорват в директен сблъсък трофея в най-престижната клубна надпревара на Южна Америка. В исторически план Бока Хуниорс е носител на шест титли в Копа Либертадорес, докато Ривър Плейт на три.

Домакините от Бока Хуниорс повеждаха на два пъти чрез Рамон Абила (34) и Дарио Бенедето (47), но Ривър успяваше да изравни с голе на юношата на съперника Лукас Прато (36) и  автогол в 61-ата минута на бранителя Карлос Искердос, оформил крайния резултат.

Така победителят ще бъде определен на реванша на стадион „Ел Монументал“ на 24 ноември, като важи правилото за повече голове на чужд терен, което засега дава предимство на „милионерите“ от Ривър Плейт.