Двата варшавски гранда – лидерът в класирането Легия и градският съперник Полония, са на път да сменят собствениците си. Към Легия има интерес от германски инвеститор, а босът на Полония вече е уморен от футбола.
 
Според в. “Полска” медийният конгломерат “Grupa ITI”, който притежава Легия, е на път да приеме предложението на германския бизнесмен Аксел Шпрингер, което е в размер на 14,2 милиона евро (60 милиона злоти).
 
Три кръга преди края на сезона Легия води в класирането на Екстракласа с 49 точки. Варшавският тим обаче не може да бъде считан за шампион, тъй като има аванс само от точка пред Рух (Хожув). Трети е Шльонск (Вроцлав) с 47. След това са Лех (Познан) с 45 точки и Полония (Варшава) с 44.
 
Полония все още има шанс да спечели място в евротурнирите, ако шампионатът до края се развие благоприятно за тима от Варшава. Въпреки това собственикът Йозеф Войчеховски – строителен магнат, вече е уморен от футбола.
 
“Напускам полския футбол. Уморен съм, цялата тази история взе да ми писва”, заяви Войчеховски пред “Пжеглад Спортови”.
 
Бизнесменът, известен с острите си коментари и честата смяна на треньори, и друг път е заплашвал, че ще напусне. Според изданието обаче този път Войчеховски е сериозен и има намерение да продаде клуба на градската управа на Варшава срещу 1 злота.
 
Строителният магнат купи Полония през 2006 г. и бързо стана известен с големите си амбиции. Когато клубът изпадна през 2008 г. Войчеховски купи Гроцлин (Гроджиск Виелкополски) и го обедини с варшавския клуб, за да може Полония да остане в елита.