Последните мачове от група "B" на Купата на Африка бяха много интригуващи. Мозамбик и Гана завършиха 2:2, а при същия резултат приключи и срещата Кабо Вердер - Египет, където "фараоните" бяха без контузената си звезда Мохамед Салах.

Победител в групата е Кабо Верде със 7 точки, а египтяните са втори с 3. Ганайците финишираха трети и се надяват на истинско чудо, за да продължат към фазата на директните елиминации като един от най-добрите трети отбори.

"Черните звезди" водеха с 2:0 до 90-ата минута, след като Джордан Аю вкара две дузпи - в 15-ата и 70-ата минути, но се провалиха в добавеното време. Мозамбик намали на 1:2 в 91-ата минута чрез Гени Катамо, а в 94-ата точен за 2:2 беше Рейнилдо Мандава.

По същото време спектакъл за зрителите преодставиха и Кабо Верде и Египет. Бенхимол изведе Кабо Верде напред в резултата в първата минута на добавеното време на първото полувреме. Египет изравни в 50-ата минута чрез Трезеге. 

Мостафа Мохамед прати трибуните в екстаз, след като реализира в третата минута на добавеното време и доближи „фараоните“ до първата им победа в това издание на турнира. Кабо Верде обаче шокира Египет, след като Браян Тейшейра се разписа в деветата минута на добавеното време за крайното 2:2.