Две дузпи не стигнаха на Милан за спечелване на точка при гостуването си на Каляри в мач от 38 кръг на Серия „А“. Тимът от Сардиния стигна до успеха с гол в последната минута и с човек повече.

Жоао Педро даде аванс на Каляри в 17-ата минута, когато се разписа след извеждащ пас на Марко Бориело. При попадението обаче останаха съмнения за засада. В 63-ата минута Карлос Бака пропусна да изравни, след като ударът му от дузпа беше спасен от вратаря Лука Кроста.

Милан стигна до равенството в 72-ата минута, когато получи право да изпълни втори 11-метров наказателен удар, а Джанлука Лападула не сбърка от бялата точка.

Три минути по-късно Габриел Палета остави „росонерите“ с човек по-малко, тъй като получи втори жълт картон. Домакините се възползваха от численото си предимство и в третата минута на добавеното време Фабио Писачане вкара при добавката на пряк свободен удар, париран от Джанлуиджи Донарума.

Така Милан завършва сезона на шесто място в класирането с 63 точки и ще играе в Лига Европа. Каляри за момента е 11 с 47 точки, но до края на деня може да бъде изместен от Сасуоло и Удинезе.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"