Вторият във френската Лига 1 Ланс се измъчи сериозно с отбора от петото ниво на футбола в страната Линас Монтлери за крайното 2:0, продължавайки към 1/16-финалите в турнира за купата на страната. Съвсем в края на мача точни за успеха на Ланс бяха Секо Фофана и нападателят Флориан Сотока.

Напред продължават още Лион, Брест, Нант и Ниор, докато Монако, Ница и Клермон приключиха участието си. Лион елиминира Мец от втора дивизия с 2:1, а Нант надви Вироа от пета дивизия с 2:0. Ниор отнесе с 3:0 Гранвил от четвъртото ниво. Брест също върви към следващия кръг заради успеха с 2:0 над Авранш, състезаващ се в Дивизион Насионал или третата лига.

Монако, който е на 5-о място в Лига 1, завърши 2:2 в редовното време и продълженията с крепкия втородивизионен отбор Родез. При наказателните удари обаче Родез триумфира с 5:4 заради пропуските на Александър Головин и Сунгуту Магаса за Монако при дузпите.

Ница отстъпи с 0:1 на Льо Пюи Фут, а Клермон се предаде при дузпите срещу Олимпик (Кьонингсхофен) от Страсбург. Редовното време завърши 0:0, а при наказателните удари успехът с 4:3 беше за Олимпик (Кьонингсхофен) – отбор от регионалната група на Елзас, най-ниското ниво представено в турнира към момента.