Спортният директор на Фортуна (Дюселдорф) Лутц Пфаненстил призна, че когато работил като скаут на Хофенхайм е бил на крачка да уреди белгийския национал Тибо Куртоа в германския тим. Както е известно, в момента вратарят е играч на Реал (Мадрид).

„Следяхме изявите на Куртоа доста дълго. По това време той беше нещо средно между голяма надежда и стабилен играч от първия отбор. Бяхме много близо до трансфер, но тогава Тибо се издъни в училище. Получи двойка по математика и сделката пропадна“, обясни Пфаненщил.

Преди няколко години Лутц Пфаненщил разкри и по какъв интерес начин са открили звездата на Ливърпул Роберто Фирмино и са го привлекли в Хофенхайм. Това е станало благодарение на компютърната игра „Футбол Мениджър“.

Пфаненшел, който е бивш вратар, е известен с това, че е първият човек в историята, играл професионален футбол във всяка от шестте официално признати континентални конфедерации. Кариерата му е преминала в 27 различни отбори от Германия, Англия, Нова Зеландия, Сингапур, САЩ, Бразилия, ЮАР, Финландия, Малайзия, Белгия, Канада, Намибия, Норвегия, Армения и Албания.