Бившият треньор на Интер Маями Диего Алонсо бе назначен за национален селекционер на Уругвай. Той наследява уволнения през ноември Оскар Табарес, който беше начело на тима от 2006 г. 74-годишният ветеран е известен в родината си като Учителя.

Преди да се обърнат към Алонсо, двукратните световни шампиони направиха оферта на аржентинеца Марсело Гаярдо, но треньорът на Ривър Плейт отказа предложението. 

Алонсо беше без отбор в продължение на около една година, когато напусна американския тим, собственост на Дейвид Бекъм. 46-годишният специалист започва треньорска кариера през 2011 г., заставайки начело на Бела Виста. След това работи в Пенярол, парагвайските Гуарани и Олимпия (Асунсион) и мексиканските Пачука и Монтерей.

В Европа Диего Алонсо е познат като футболист на испанските Валенсия, Атлетико (Мадрид), Расинг (Сантандер), Малага и Мурсия.

Уругвай в момента заема седмо място в квалификационната група за Мондиал 2022 в зона Южна Америка. Първите четири отбора се класират директно за световното първенство, а петият ще играе плейоф. Дебютът на Диего Алонсо начело на "селесте" ще бъде на 27 януари, когато предстои мач с деветия в класирането Парагвай.