Най-резултатният чужденец в историята на Бундеслигата Клаудио Писаро ще получава годишна заплата от 300 000 евро. През уикенда 39-годишният перуанец, наричан Дядото на Бундеслигата, парафира с Вердер. Размерът на заплатата му за цял сезон обаче се равнява на месечното възнаграждение на някои от големите звезди в германския футболен елит.

Той облича екипа на тима от Бремен за пети път в кариерата си (1999, 2008, 2009, 2015 и 2018 г.). През миналия сезон нападателят игра за Кьолн, но според информациите още от зимата е водил преговори за завръщане във Вердер.

„Клаудио не идва при нас заради парите. Просто иска да поиграе още малко футбол и да завърши с чест кариерата си като играч на нашия клуб. Тук ще получи сбогуването, което заслужава“, заяви спортният директор на бременчани Франк Бауман.

Никой не очаква, че през следващия сезон Клаудио Писаро ще бъде титуляр за Вердер. Авторът на 192 гола в Бундеслигата ще влезе в ролята на специален жокер за треньора Флориан Кофелд. Освен това перуанецът ще изпълнява специална роля на ментор на младите нападатели Йошуа Саргент (18 г.) и Йоханес Егещайн (20 г.).

„Клаудио може да помогне много на двамата. Младите играчи има какво да научат от него, тъй като разполага с огромен опит и качества. Може да бъде пример за момчетата“, добави Бауман.