ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон блесна за Хаити при победата с 2:1 над Катар в мач от група „В“ на Златната купа на КОНКАКАФ. 29-годишният таран откри резултата на стадион „NRG“ в Хюстън и така стана първият хаитянски футболист, разписал се в четири поредни участия на тима на турнира. Назон вече има попадения в изданията на Златната купа през 2015, 2019, 2021 и 2023 г.

Катарците, водени от селекционера Карлош Кейрош, започнаха ударно и само добрата защита на Хаити предотврати падането на ранен гол. В 20-ата минута азиатците все пак откриха резултата. Вратарят Александър Пиер не се намеси добре при центриране на Мостана Мешаал и за Юсуф Абдурисаг остана лесната задача да прати топката в празната врата.

Катар продължи да атакува и беше близо до втори гол, но ударът на Хомам Ахмед се отби от напречната греда. Кейрош и неговите играчи може да съжаляват за този пропуск, тъй като той в крайна сметка им коства спечелването на точка.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

В добавеното време на първата част съдията Данеон Парчмент (Ямайка) отсъди дузпа в полза на Хаити, след като топката се удари в ръката на Тарек Салман след центриране на Францди Пиеро. Дюкенс Назон не сбърка при удара си от бялата точка и изравни резултата.

През второто полувреме Рикардо Аде стреля опасно от фаул, а Дерик Етиен удари десния стълб на вратата на азиатците. По-късно реферът Парчмент се консултира с ВАР заради съмнения за дузпа в полза на Катар след сблъсък между Бриан Алсеус и Тамеен Мансур Ал-Абдула. В крайна сметка арбитърът не уважи претенциите на катарците за 11-метров наказателен удар.

В седмата минута на добавеното време Хаити стигна до победата. Дюкенс Назон подаде към Карнежи Антоан, който центрира в наказателното поле и Пиеро вкара за 2:1. Нападателят беше в плановете на ЦСКА през миналото лято, но тогава предпочете офертата на Макаби (Хайфа), а на „Армията“ пристигна Назон.

В другия мач от групата Мексико разби Хондурас 4:0, след като Луис Ромо вкара два гола в първите 25 минути. Орбелин Пинеда и Луис Чавес също бяха точни. На 30 юни мексиканците играят с Хаити, докато Катар ще се изправи срещу Хондурас.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!