Белгийските журналисти научиха състава на националния отбор за световното първенство в Белгия още преди селекционерът Роберто Мартинес да е обявил окончателния списък с 23 имена.

Това стана благодарение на репортаж на телевизия VRT за дюшеците, които „червените дяволи“ ще използват по време на Мондиал 2018. На всеки матрак е поставен етикет с името на играча, за когото е предназначен. Така беше определено кои футболисти няма да пътуват за Русия.

От показаните надписи става ясно, че бившият защитник на Лудогорец Кристиан Кабаселе (в момента играч на Уотфорд) ще пропусне световното първенство. Останалите имена, които не се виждат на репортажа са на вратаря Матс Зелс, защитника Джордан Лукаку и халфовете Леандер Дендонкер и Аднан Янузай.

Селекционерът Роберто Мартинес обяви, че все още не е определил окончателния списък от 23 имена и показаните в репортажа дюшеци не се отнасят до играчите, които ще бъдат в състава за Мондиал 2018. Белгия е в Група „G“ на планетарния шампионат, където ще играе с Панама, Тунис и Англия.