Алберто Дзакерони е новият треньор на Ювентус според “Скай Спортс” и серия италиански медии. Информацията е, че той ще води отбора до края на сезона. Дзакерони и шефовете на “старата госпожа” Роберто Бетега, Алесио Секо и президентът на клуба Жан-Клод Бланк са се срещнали тази сутрин и са подписали договор. 

Очаква се новината да бъде съобщена официално на следобедната тренировка, когато Дзакерони ще изведе отбора. Той ще бъде представен на специална пресконференция.

Чиро Ферара няма да се появи на заниманието. В момента адвокатите на клуба работят по прекратяването на контракта му. След 11 години на "Деле Алпи" той пое тима миналото лятото, но представянето през сезона бе под очакванията. Юве не се представи добре в шампионата, отпадна от Интер снощи за Купата на Италия и не успя да излезе от групата в Шампионската лига, където бе унизен от Байерн (Мюнхен) в решителен мач с 4:1.

Дзакерони е успешен треньор в Италия, като през 1999 година печели титлата с Милан. Става треньор на едва 30 години, след като контузия го принуждава да се откаже от кариерата си като футболист. 56-годишният специалист води за последно Торино, а преди това бе начело на Интер, Лацио, Милан, Удинезе, Козенца, Болоня и др./БЛИЦ