Пороен дъжд и силен вятър прекратиха първия мач на Стойко Сакалиев в малтийското първенство. Сакалиев и другият българин в отбора на Керчем Аякс Петър Кюмюрджиев започнаха като титуляри в мача от 1-ия кръг на турнира "Индипендънс къп" в Малта между Керчем Аякс и Санат Лайънс, но времето принуди съдията да даде преждевременен край в 65-ата минута. До този момент резултатът беше 3:2 в полза на Керчем, а Сакалиев отбеляза втория гол за своите от дузпа. Чака се становището на федерацията за този двубой, който най-вероятно ще бъде доигран.

Сакалиев подписа за една година преди пет дни с Керчем, а в този клуб още в началото на август пристигна Кюмюрджиев. В друга среща от този турнир Надур се наложи с 2:1 над Шагра Юнайтед, където игра Слави Костенски- бивш футболист на Славия, Черноморец, Локомотив (Мездра) и Поморие.

В малтийската Висша лига трето равенство в трети пореден мач регистрира Хамрун Спартанс, в който играят петима българи. Този път те стигнаха до 1:1 срещу Таршин Рейнбоус с гол от дузпа две минути преди края на Масимо Грима. Адриан Олегов, Ангел Йошев и Любомир Витанов играха пълни 90 минути, а Николай Божов влезе през второто полувреме на мястото на Антон Вергилов.

Бившият нападател на Локомотив (София) Данаил Митев започна като титуляр за Моста и игра до 70-ата минута при успеха с 2:0 над Слима Уондърърс. И двете попадения бяха дело на нигериеца Обифуле в 13-ата и в 89-ата минута. След три кръга начело с по 9 точки са Биркиркара, Валета и Хибърниънс. Хамрун и Моста са с по 3 и разделят 6-7 място.