Бившият нападател на Волфсбург и босненски национал Един Джеко очаква с нетърпение да се завърне в Германия с новия си тим Манчестър Сити при гостуването на Байерн (Мюнхен) в среща от втория кръг на Група “А” в Шампионската лига. Мачът е на 27 септември (вторник) от 21:45 часа българско време.

Въпреки уникалната серия от 8 победи на баварците във всичките турнири Джеко е убеден, че Сити има своите шансове за успех на “Алианц Арена” в Мюнхен. “Те са домакини и фаворити. Но не мисля, че Байерн е по-силен от нас. Отиваме в Мюнхен, за да вземем нещо”, заяви Джеко в интервю за “Кикер”.

Босненецът отрече спекулациите, че преди да премине в Манчестър Сити е преговорял за трансфер в Байерн. “Не, с Байерн никога не е имало нещо конкретно. Радвам се, че нещата станаха така. Чувствам се страхотно в Манчестър, играе в Шампионската лига и в най-доброто първенство в света”, допълни голаджията.

25-годишният нападател е в страхотна форма и след 5 кръга в английската Висша лига има отбелязани 6 попадения. Мечтата му е да се завърне за втори път в Мюнхен в края на сезона, когато на “Алианц Арена” ще бъде финалът на Шампионската лига. “Първо обаче трябва да преодолеем групата”, каза още босненецът.

За бившият си отбор Волфсбург Джеко коментира: “Не мисля, че актуалният тим има качествата на шампионския от 2009 година. Но Феликс Магат не веднъж е успявал да изведе различни отбори до върха. Нядявам се, че ще успее още веднъж”. /БЛИЦ