Нападателят на Манчестър Сити у национал на Босна и Херцеговина Един Джеко си пожела победа в световната квалификация срещу Гърция. Двата тима играят помежду си в петък вечер от 21:45 часа българско време в Сараево.

Нападателят, който навърши 27 години в неделя, заяви, че той и неговите съотборници трябва да покажат най-доброто от себе си, за да стигнат до победа над европейските шампиони от 2004 година. Двата тима водят класирането в своята група с актив от по 10 точки.

"Този мач няма да реши всичко, но ще смъкне много голям товар от нашия гръб, защото гърците са фаворити в групата. Ако бъдем на три точки пред тях в петък вечер, това ще ни постави на лидерското място. Равенството също ще бъде добър резултат, защото Гърция разполага с доста силен тим, който е стигнал до много големи първенства. Ние пък се борим за първо участие", сподели Джеко.

Босненците, които бяха елиминирани от Португалия в плейофите за световното първенство през 2010 година, ще играят без контузените халфове Сеяд Салихович и Миралем Пянич.