Новото попълнение на Манчестър Сити Един Джеко провокира феновете на "червените дяволи" още на представянето си пред медиите официално като играч на Сити.

"Гражданите" взеха Джеко за 27 милиона английски лири от германския Волфсбург. Нападателят на Босна и Херцеговина получи екип с номер 10 от мениджъра си Роберто Манчини.

Още първите думи на футболиста прозвучаха на привържениците на Ман.Юнайтед като предупреждение. Джеко заяви, че е чувал много за враждата между двата тима, но смята, че повече фенове има Сити.

"Много съм доволен от този трансфер. Дойдох в един голям клуб, отбор с амбиции. Видях нещо по-различно в Манчестър Сити. Това е голям отбор, а аз съм футболист с амбиции и мисля, че заедно можем да постигнем големи успехи. Хареса ми проектът на Манчини. Трябва да кажа, че в момента тимът разполага с много добри футболисти и страхотен треньор. Прекарах три и половина прекрасни години във Волфсбург, където също постигнах големи успехи. Все пак спечелихме първата титла на Германия в историята на клуба. Бях щастлив там, но вече исках някаква промяна. Да опитам нещо ново и по-добрo", заяви Джеко.

"Чувам много за нашите фенове. Вече разбрах, че повечето хора в града подкрепят Ман Сити. Не знам прекалено много за враждата с Юнайтед, но чух, че дербито било много специално за всички", допълни нападателят./БЛИЦ