Капитанът на Ливърпул Самият Джерард очаква странно и емоционално сбогуване с феновете през уикенда в последното домакинство на тима за този сезон във Висшата лига срещу Кристъл Палас. Мачът на „Анфийлд” е в събота от 19:30 часа българско време.

"Със сигурност ще бъде странно. Денят ще бъде емоционален за мен, моето семейство и приятелите ми, които ме подкрепяха безрезервно през цялата ми кариера. Също така и за голяма част от привържениците на Ливърпул, които ме гледаха дълги години не само на този стадион, а и по целия свят. Не ми харесва това, че ще получа специално внимание, но се надявам да спечеля в последния си мач с червената фланелка. Денят ще бъде тежък, но аз ще се опитам да му се насладя максимално", каза капитанът на мърсисайдците.

„Не искам да мисля за нищо друго, освен за последните ми два мача с червената фланелка. Има време да бъдем сантиментални и емоционални, така че нека оставим това за бъдещето. Не искам да рухна пред очите на целия свят", добави Джерард, който дълги години носеше капитанската лента и в английския национален отбор.

Джерард игра за Ливърпул през цялата си кариера, записвайки 708 мача. Най-важният момент в кариерата му си остава триумфът в Шампионската лига през 2005 година.