Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард, превърнал се в жива легенда на клуба, подписа нов договор до лятото на 2015 година, обяви официалният сайт на мърсисайдци. Настоящият контракт на 33-годишния английски национал изтичаше след един сезон.

"Тук съм от толкова отдавна и удължаването на договора ми е кара мен и семейството ми да се чувстваме много щастливи. Новините са страхотни. Разбирам, че клубът мисли ужасно много за мен и всички искат да остана тук”, сподели щастливият Джерард.

„Доволен съм, че това се случи в подходящия момент - преди новият сезон да започне. Така ще мога да се концентрирам и да играя толкова добре, колкото мога", допълни халфът, дебютирал за мърсисайдци на 29 ноември 1998 година.

Стиви Джи изигра своя мач № 600 за Ливърпул през миналия сезон. През цялата си кариера той е играл само за „червените“, след като започва в школата на клуба на 14-годишна възраст. Във Висшата лига той е записал 440 срещи и 98 попадения. Халфът има 102 мача и 19 гола за националния отбор на Англия.