Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард имал предложения от Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид), но ги е отхвърлил, защото за него е било невъзможно да предаде любимия си клуб.

"Хората са чували само за желанието на Моуриньо да ме вземе в Челси през 2004 и 2005 година. Но имаше още няколко подобни случая. Чувствах се поласкан, защото двамата най-добри мениджъри ме желаеха в своите отбори. Гари Невил ми каза, че Фъргюсън ме иска. Но да играя за Манчестър Юнайтед беше невъзможно. Никога не бих искал да играя за тях. Това е фантастичен клуб, но те са голям наш съперник. По същата причина и Гари нямаше как да играе за нас. Не ме разбирайте погрешно. Чувствах се поласкан, че след всичко, което е направил във футбола, сър Алекс Фъргюсън ме искаше в отбора си. Но ситуацията бе невъзможна. Разбира се, с Моуриньо бе по-различно. По това време този клуб не беше такъв конкурент и имаше върху какво да се помисли. В крайна сметка обаче аз отговорих с "не", а година по-късно казах "не" отново. Моуриньо се върна с ново предложение преди две години когато пое Реал. Виждам, че някои футболисти, към които проявяват интерес клубове като Реал и Барселона, причиняват истински войни, за да могат да с измъкнат и да отидат там. Но това никога не се е отнасяло за мен и нямаше как да се случи. Бях щастлив тук.

Разбира се, това, че все още нямам тила от Премиър лийг е голям пропуск в кариерата ми. Може и никога да не се случи, но аз направих много. Не съжалявам. Бих искал да спечеля Премиър лийг, имам същия глад за това. Но трябва да бъдем реалисти относно това, че следващият път, когато този клуб спечели лигата, аз вече може и да не играя. Какво да направя? Щеше да бъде лесно да кажа, че искам да напусна, че съм спечелил достатъчно с този клуб. Но според мен не е достатъчно. Искам повече. Освен това спечелих най-голямата купа, която може да се спечели. Хората говорят, че никога не съм вдигал титлата, но има много играчи, които са ставали шампиони в Премиър лийг, но никога не са печелели Шампионската лига", каза Джерард.