Бившият английски национал Стивън Джерард ще сложи край на активната си състезателна кариера след сезон 2016/2017, когато изтича договорът му с Лос Анджелис Галакси.

„Не съм на 100% сигурен, но мисля, че може би това е последната ми година като играч”, сподели 35-годишният полузащитник пред The Telegraph.

Легендата на Ливърпул няма намерение да подписва нов контракт и обмисля да започне треньорска кариера, след като получи нужното образование и сертификати за тази цел, а от "Анфийлд" се надяват той да стане асистент на Клоп.

„Говорих с Клоп. Клубът ми даде ясно да разбера, че очаква да се завърна. Надявам се до декември да успея да си осигуря 75% от всички необходими сертификати за треньор”, допълни Джерард.

Халфът започва в юношеската академия на Ливърпул през 1987 годинаи постепенно стига до капитанската лента на първия тим. Има спечелени 11 трофея с мърсисайдци, като най-ценният от тях е този от Шампионската лига през 2005 година.

Джерард завинаги ще остане част от историята на Ливърпул. Той започва на "Анфийлд" още в далечната 1987 г. като футболист от детската академия. Постепенно стига до първия отбор, чийто дългогодишен капитан е. Спечелил е 10 трофея с мърсисайдци, като най-ценният от тях е купата от Шампионската лига, но не успя да стане шампион във Висшата лига.