Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард вярва, че Луис Суарес се доближава до съвременните образци Лионел Меси и Кристиано Роналдо като най-добър футболист в света. Срещу Саутхемптън уругваецът отбеляза 25-ия си гол и регистрира 11-а асистенция за сезона. Той изигра ключова роля при успеха с 3:0 в събота, което не остана незабелязано от легендата на "червените".

"Нямам думи, с които бих могъл да го опиша. Благословени сме в тази държава да разполагаме с нападатели от топ ниво. Но за мен, без да бъда пристрастен, той е най-добрият. Многократно съм го казвал - наблюдавам мачове с Меси и Роналдо. Да, те са състезатели от световна величина. Но ако се огледаме, ще забележим, че има Златан Ибрахимович и Луис Суарес, които наистина са много близо до тях двамата", обяснява Стиви Джи.

"Представяне като това вчера, след като не е се е разписвал от 4 или 5 мача, решават много проблеми. Освен това изработи и попадение. Луис е истински победител, убиец и Ливърпул има късмет да разполага с него", продължава капитанът с хвалебствията.

"Суарес още веднъж показа, че е гений. Хората говореха, че вече няколко мача е без гол. Те не са запознати с влиянието му върху отбора, никога не са се интересували от това. Той е много безкористен. Многократно е показвал какъв отборен играч е. Дори и да не се е разписвал, това не го е демотивирало да продължава да тероризира защитниците и да създава възможности за съотборниците си. Наистина, отпразнува по възможно най-хубавия начин 100-ия си мач за отбора във Висшата лига. Постижението му е феноменално", добави Джерард.

27-годишният Суарес беше привлечен от Аякс през януари 2011 година. За 100 мача в английския шампионат той има 62 гола.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ОТ ИЗМИНАЛИЯ КРЪГ В АНГЛИЯ!

Article.jpg