Бившата звезда на румънския футбол Георге Попеску заяви на пресконференция, че не е бил агент на полицията през 80-те години, по време на режима на Николае Чаушеску. Защитникът бе част от националния отбор, който игра на три последователни световни първенства след 1990-а и на две европейски. Джика бе капитан на Барселона и спечели с испанците КНК през 1997 г.

41-годишният Попеску бе казал в интервю, че е подписвал документ, в който обещава “да пази националните интереси”. “Това бяха общи неща. Съзнанието ми е чисто. Никой за нищо не съм информирал”, каза на пресконференция бившият футболист на Университатия (Крайова), Стяуа и Динамо (Букурещ).

По времето на Чаушеску полицията държи изкъсо спортистите. Участниците в международни състезания били задължавани да разкриват, за какво говорят с чужденците.

Вестник “Адеарул” написа, че Попеску е бил информатор от 1986 г., като режимът падна три по-късно. Футболистът определи написаното като лъжа.

В 18-годишната си кариера си той игра още в Тотнъм, Галатасарай и ПСВ Айндховен. За националния отбор има 115 мача и 16 гола./БЛИЦ