Бившият мениджър на Нюкасъл Джо Киниър обяви, че е новият футболен директор на “свраките”. 66-годишният специалист беше начело на тима в периода 2008-09. Сега той ще се занимава с привличането на играчи в клуба.
 
Киниър беше назначен временно начело на Нюкасъл през септември 2008 г. след оставката на Кевин Кигън. Очакваше се той да остане на поста само един месец, но след това клубът реши да го остави до края на сезона.
 
Плановете на ръководството бяха провалени през февруари 2009 г., когато Киниър получи сърдечни проблеми. Тимът за кратко бе воден от неговите асистенти Крис Хютън и Колин Колдърууд. След това начело на отбора застана Алан Шиърър, но бившият нападател не успя да спаси “свраките” от изпадане в Чемпиъншип.
 
“Сделката е оформена. Днес подписах договор със собственика на Нюкасъл Майк Ашли. Още през новата седмица възнамерявам да проведа среща с мениджъра на тима Алан Пардю”, заяви Киниър пред “Скай Спортс”.
 
Нюкасъл, който завърши на 16-о място в последния сезон на Висшата лига, все още не е официално потвърдил назначението на Киниър.