Защитникът на Челси Джон Тери започна словесната война с Барселона две седмици преди сблъсъка между двата състава за Шампионската лига. Железният защитник смята, че каталунците едва ли са много доволни от факта, че трябва да играят срещу лондончани.

"За нас е страхотно постижение, че се класирахме на шестия си полуфинал в турнира в последните девет години, но сега целта ни е да извървим пътя до края. Със сигурност срещу Барселона ще е много трудно, но ние играем доста добре напоследък. Съмнявам се, че съперникът ни ще се радва, че се изправя срещу нас точно в този момент. Барселона е силен отбор, но ние също сме доста солидни, както у дома, така и навън. Срещу Бенфика доказахме, че можем да побеждаваме много класни отбори. Уверени сме във възможностите си и ще опитаме да използваме набраната инерция. Това ще бъде ключът към успеха", заяви Тери.

Англичаните със сигурност ще бъдат пределно мотивирани за реванш за отпадането си точно на тази фаза през 2009 година след скандалното съдийство на Том Хенинг Йовербо.