Капитанът на Челси Джон Тери и неговият съотборник Дидие Дрогба не възнамеряват да гледат днешния финал в Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Барселона в Рим. Както е известно, лондончани, които загубиха спора за трофея в турнира през миналия сезон от "Червените дяволи" след дузпи, отпаднаха драматично на полуфиналите от каталунския гранд след попадение на "Стамфорд Бридж" на Андрес Иниеста в третата минута на даденото от съдията продължение.
 
"Няма да гледам мача. Вероятно ще проверя резултата на почивката и в края, но нищо повече, защото иначе само ще се ядосвам", заяви Тери.

Именно бранителят пропусна да донесе трофея на Челси през миналия сезон, след като не успя да вкара петата дузпа на финала в Москва, която щеше да бъде победна.

"Все още не мога да преживея отпадането на полуфинала. Смятам, че трябваше да бъдем в Рим, но бяхме ощетени", каза Тери, визирайки скандалното съдийство на норвежеца Хенинг Йовребьо, който не отсъди поне две 100-процентови дузпи за Челси преди Барселона да изравни за 1:1 с единствения си точен удар в мача и да се класира на финала по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен след 0:0 на "Камп Ноу".
"Няма да гледам финала. Ще изведа децата навън", каза Дрогба.
 
Старши треньорът на Челси Гуус Хидинк пък се надява да види хубав футбол в Рим. "Лека полека, ден след ден, ядът ми отминава, макар че когато се сетя за мача с Барселона това чувство отново ме обзема. Ще гледам финала, но ако например чичо ми се обади по телефона, ще му отговоря, а това е нещо, което по принцип не бих направил", каза Хидинк. "Надявам се да стане хубав мач. Нямам претенции кой ще спечели", допълни холандският спец./БЛИЦ