Английският национал Джон Тери и капитан на Челси Джонр Тери попълни колекцията си с награди, но този път призът е малко по-необичаен. Защитникът бе обявен за Баща на годината в Англия.

28-годишният Тери, който е баща на тригодишни близнаци, Джорджи Джон и Съмър Роус, спечели гласуването в страната, като остави зад себе си миналогодишния победител Питър Андре – певецът, който е съпруг на Кати Прайс, известна като Джордан.
 
Моментният политички климат в Англия удари и по реномето на министър-председателя Гордън Браун, който спечели едва 5% в гласуването. През миналата година той получи 13%.
 
Индиана Джоунс спечели гласуването за най-популярния филмов герой, който хората биха желали за баща. Героят, изигран от Харисън Форд, събра 42%.
 
На второ място с 19% остана Хоумър Симпсън от анимационното семейство Симпсън, докато трети остана мафиотът Тони Сопрано.
 
Шоколад и алкохол е най-популярният подарък за Деня на бащата през тази година. 77% от гласувалите са обявили, че ще купят подарък на баща си.
 
Денят на бащата е празник, който се чества в третата неделя на юни и през тази година се пада на 21 юни. Той значително отстъпва по популярност на Денят на майката./БЛИЦ