Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу изрази задоволството си от трансфера си във френския Бордо. Клубът от Лига 1 плати за правата на бразилеца 6 милиона евро на шампионите.

"Евертън, Уест Хям и Лестър ме следяха, което показваше, че съм на прав път. Дойдох в Бордо, защото френското първенство е третото най-добро в света след английското и испанското. Мисля, че взех правилното решение, защото сега с идването на Неймар интересът от страна на медиите към Лига 1 се увеличи многократно. Бордо е голям клуб. Отборът винаги се бори за титли. Има доста нови момчета, но мисля, че ще стигнем далеч. Искаме да се класираме за Шампионската лига", коментира Кафу пред френско издания.

"Когато за първи път напуснах Бразилия, за да отида в Лудогорец, шокът за мен беше голям. Но вече съм в Европа от две години и смяната на държавата беше много по-лесна. Адаптацията ми беше много бърза. Още повече, че в състава има няколко бразилци и се разбираме много добре. Малкълм говори много добър френски и ни помага във всичко. По-лесно е в сравнение с България, където градът беше с 25 хиляди жители. Тук има всичко, дори плаж", продължави бразилецът.

"Мачът с ПСЖ ще бъде много специален. Всеки футболист мечтае да играе срещу тях, защото Неймар е там, освен това Маркиньос, Тиаго Силва, Верати и Кавани. Интересът ще бъде голям. Ние с всеки мач подобряваме представянето си и ще търсим победата", коментира Кафу предстоящата среща с гранда от Париж през уикенда.