Новото попълнение на Марсилия Джоуи Бартън направи изключително интересни признания за поведението си. Халфът минаваше за един от големите таланти в Англия, но буйният му нрав и скандалите в които се набъркваше му попречиха да реализира потенциала си.

Той ще пропусне следващите 9 мача на новия си тим, тъй като наказанието му от ФА важи и във Франция. Това обаче няма да му попречи да играе в Лига Европа с екипа на Марсилия.

Бартът бе наказан след като в края на миналия сезон удари без топка Калрос Тевес в мача на КПР с Манчестър Сити (2:3), в който “гражданите” спечелиха титлата в Англия. След като видя червения картон Бартън налетя и на Венсан Компани, а на път към тунела си размени гневни реплики и с Балотели. Тогава той отнесе наказание от 12 мача, което се оказа, че важи и във Франция.

„Има немалко медийно внимание към мен, така че ако нещата тръгнат на зле, ще трябва да се пазя от доста лайна. Вниманието към мен дори в Туитър нарасна много бързо и не се справих добре със ситуацията. Но шимпанзето в мен не понася несправедливостите и бързо кипва“, сподели Бартън в профила си в Туитър.

Той не подмина и темата за удара срещу Карлос Тевес.

„Тогава Тевес направи, каквото направи, а аз реагирах. Като се върна назад към това, то не значи почти нищо за мен“, писа Бартън.