Торонто разгроми Ню Йорк Сити с 5:0 като гост в реванш от полуфиналната плейофна серия в Източната конференция на Мейджър лийг Сокър (МЛС). В герой на мача се превърна Себаистан Джовинко. Италианският техничар се отчете с хеттрик, а тимът му изхвърли от плейофите отбора на Давид Вия, Франк Лампард и Андреа Пирло с общ резултат от двете срещи 7:0. Сега Торонто ще се изправи на финала на Изток срещу Монреал Импакт на Дидие Дрогба.

Във финала на Запад пък съперници са Сиатъл Саундърс и Колорадо Рапидс. Ден по-рано от плейофите отпадна и Лос Анджелис Галакси, където пък играят звезди като Стивън Джерард, Ашли Коул, Роби Кийн и Джовани дос Сантос. ЛА Галакси бе елиминиран след изпълнение на дузпи от Колорадо.

През миналия сезон "Атомната мравка"  заслужи "Златната обувка" за голмайстор на редовния сезон в МЛС, след като заби 22 гола в 33 мача. Толкова бяха попаденията и на Кей Камара от Калъмбъс Крю, но той направи 8 асистенции срещу 16 на италианеца, който е пръв и по този показател.

По системата "гол+пас" Джовинко събра 38 точки, което беше нов рекорд в историята на Мейджър лигата. Предишното най-добро постижение беше на Крис Воландовски от 2012 година, когато завърши редовния сезон с 27 гола и 7 асистенции.