Мениджърът на Уест Хем Джанфранко Дзола осъди ужасяващите сцени на насилие, които се разиграха по време на мача от втория кръг на "Карлинг Къп" между неговия тим и този на Милуол (3:1). На няколко пъти двубоят бе прекъсван заради нахлуването на запалянковци на терена. Освен пострадалите при сбиванията на двете враждуващи агитки, в болница бе откаран и намушкан с нож в гърдите мъж, който е бил в близост до стадиона. 
Омразата между феновете на Уест Хям и Милуол датира от стотина години. Според мнозина в Англия няма други отбори, които да се ненавиждат толкова много. 

"Случвало ми се е да присъствам на доста напрегнати мачове и на неприятни сцени, каза Дзола пред медиите. - Играл съм седем години тук и не съм виждал подобно нещо. Това със сигурност не е никак добре за футбола. Бях шокиран, напълно шокиран. Знаех какви са отношенията между двете агитки, но не съм си представял подобно поведение от тяхна страна и такива сблъсъци. Какво друго да кажа? Аз съм спортсмен. Обичам футбола. Обичам да ходя на стадионите и да се забавлявам с това, което се случва на терена. Винаги съм си мислел, че всички идват с тази цел да наблюдават любимия си отбор. Просто нямаше какво да направя", допълни италианският специалист.

Междувременно стана ясно, че Футболната асоциация ще проведе разследване на случилото се на и извън "Ъптън Парк" и тогава ще определи какви наказания да наложи.

Първото голямо сбиване между агитките на Уест Хям и Милуол датира от началото 50-те години на миналия век, когато отново има много пострадали. През 70-те случаят се повтаря, като тогава даже има ранени полицаи.
През 1972 година феновете се млатят здраво и по време на...контрола между двата тима. 6 години по-късно се стига и до смъртен случай, когато е убит привърженик на Милуол.
/БЛИЦ