Джанфранко Дзола ще остане мениджър на Уест Хям. Това обяви италианският специалист и обеща да задържи “чуковете” във Висшата лига.

Бъдещето на Дзола на “Ъптън Парк” бе поставено под въпрос след шестата поредна загуба в събота. Поражението с 0:1 от Сток Сити остави тима в битката за оцеляване, като се намира над зоната на изпадащите единствено заради по-добра голова разлика от тази на Хъл Сити.

“Решен съм да продължа. Загубата в събота бе емоционална за всички, но имаме сили и можем да постигнем нашите цели”, заяви италианецът.

Представянето на Уест Хям бе критикувано от съсобственика на клуба Дейвид Съливан, но Дзола разкри,че получил подкрепата на шефовете по време на разговор със Съливан и неговия съдружник Дейвид Голд.

“Те ме подкрепиха и аз съм им благодарен. Сега силите ми са насочени към запазване на елитния статут на клуба. Ще направя всичко по възможностите си това да е факт в края на сезона”, заяви италианецът пред клубния сайт. До края на шампионата има шест кръга, а в неделя Уест Хям гостува на Евертън./БЛИЦ