Звездата на Зенит Хълк вярва, че един ден ще играе в Бразилия. Националът откри вчера резултат при победата с 2:0 над легендарния Ливърпул в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа.

"Допускам, че един ден ще играя в Бразилия. От дете имам особено отношение към Палмейрас. В първенството има много добри отбори, които биха ми подхождали. Аз съм отскоро в Зенит, с който имам подписан дългосрочен договор. В края му трябва да бъда на 31 години. Във футбола винаги може да се случи нещо непредвидено. Имам обаче желание да поиграя в Бразилия. Никога не съм имал тази възможност, защото напуснах страната много рано", обясни Хълк.

Кариерата на 26-годишният нападател започва във втора лига на бразилския футбол с екипа на Виториа. След само един мач за тима през 2005-а той е отдаден под наем на Кавазаки Фронтейл, който година по-късно го купува. През 2006-а Хълк е пратен в Консадоле Сапоро и Токио Верди. За първия тим бележи 25 гола в 38 мача, докато за втория се разписва 37 пъти в 42 участия. Веднага след това - през 2008-а, Токои Верди го купува, за да го продаде същата година на Порто.