Единственият отбор в топ първенствата на Европа, който нямаше загуба от началото на сезона – Хофенхайм, най-накрая си намери майстора. Сензацията в настоящия шампионат на Бундеслигата РазенБалшпорт (Лайпциг) се наложи с 2:1 след обрат над тима на Юлиан Нагелсман в среща от 18 кръг.

Надийм Амири даде аванс на Хофенхайм в 18-ата минута, когато след асистенция на Андрей Крамарич завърши хубава атака на гостите, разкъсала отбраната на „червените бикове“. 20 минути по-късно Тимо Вернер наказа грешка на защитата.

Половин час преди края Хофенхайм остана с човек по-малко. Сандро Вагнер получи директен червен картон заради грубост в средната зона на терена. В 77-ата минута РазенБалшпорт се възползва от численото си предимство и стигна до победен гол, реализиран от Марсел Забицер с удар извън наказателното поле и помощ от рикошет в играч на гостите.

Така РазенБалшпорт (Лайпциг) събра актив от 42 точки и остава на второ място в класирането, поддържайки изоставането си от три точки зад лидера Байерн. Въпреки поражението си Хофенхайм остава в Зона Шампионска лига, тъй като е четвърти с 31 точки. Тимът на Юлиан Нагелсман обаче има само една повече от Борусия (Дортмунд), който към момента е с мач по-малко и утре гостува на Майнц.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА